Caldic logo

Consumentenbond Afvalrepen en shakes vaak suikerbommen (Dutch)

Consumentenbond suiker afvallen shakes onderzoek Gelita Peptiden Caldic Ingredients Food Solution sport collageen spierherstel Gewichtsbeheersing

In juni van dit jaar liet onderzoek van de Consumentenbond zien dat uitgebalanceerde maaltijd vervangers vaak te weinig eiwitten en vezels bevatten. Dit terwijl juist eiwitten van essentieel belang zijn als men op een verantwoorde manier wil afvallen. Naast het feit dat eiwitten verzadigend werken en het hongergevoel remmen, is een zwaar onderschat probleem bij afvallen, het ongewild spierverlies. Aangezien de spieren de grootste verbrander van calorieën zijn, is dit effect, naast het slapper en futlozer worden, zeer  ongewenst.

Juiste samenstellingen eiwitten dankzij Peptides.

Afhankelijk van type en moleculair gewicht zijn de collageen peptiden van Gelita  zeer snel verteerbaar en gericht  op  deelgebieden, als

  • Huid (Verisol®)
  • Gewrichten (Fortigel®) 
  • Botten (Fortibone®)
  • Gewichtsbeheersing en body toning (BodyBalance®)
  • Spierherstel (Peptiplus®)

De collageen peptiden van Gelita zijn ontwikkeld op zeer degelijke onderzoeken en hebben een gehalte van 99.7% proteine. Een groot voordeel van de Gelita collageen peptiden is dat deze, zelfs bij een hoge dosering, een lage pH, verhitting of koud goed oplosbaar is en helder blijft en daardoor goed te gebruiken is in bijvoorbeeld eiwit verrijkte soepen en bouillons, desserts en frisdranken.
Waar andere eiwitverrijkers vaak als resultaat hebben dat een bar of koek taai en stug wordt blijven deze, ook bij een hoge doseringeetbaar en goed kauwbaar.
Collageen peptiden zijn geurloos  en neutraal van smaak.

Naast de collageen peptiden van Gelita biedt Caldic verschillende eiwit-rijke bloemtypes op basis van (kikker)erwten, gele linzen en faba bonen.

 

Whey eiwitten sport siperen bouwstoffen lichaam Marin Kwakernaak Caldic Ingredients Food Solutions Epke Zonderland

Lees hier over de veelzijdigheid van eiwitten; bouwstof van ons lichaam