Caldic logo

Eiwitverrijking: Sneller herstellen met ijs en worstenbroodjes (Dutch)

Icecream scoop and peach icecream

Als iets de afgelopen tijd wel duidelijk is geworden, is het dat eiwitverrijking zich tot een blijvende trend heeft ontpopt. Van senioren die eiwitten innemen om spierverlies tegen te gaan tot eiwitverrijkt ijs voor ziekenhuispatiënten en worstenbroodjes voor sportfanaten. Caldic Ingredients kan u helpen bij het vinden van de juiste oplossing op gebied van eiwitverrijking.

De keuze is reuze: het juiste soort eiwit voor u

Ook producenten profiteren gretig van deze eiwittrend. Door hun bestaande producten met eiwitten te verrijken ontwikkelen zij een compleet nieuw productassortiment, mét extra marge. 

Het is echter niet altijd even eenvoudig om de bestaande producten met eiwit te verrijken. Eiwit kan bijvoorbeeld veel vocht binden, uitvlokken, geleren of het mondgevoel sterk beïnvloeden. Daarnaast is er een groot scala aan eiwitten waar uit gekozen kan worden, waarbij elk soort zijn voor-en nadelen met zich meebrengt. Denk aan dierlijke eiwitten, als uit melk of collageen en plantaardige eiwitten uit allerlei peulvruchten, rijst en zelfs algen.

Eiwitverrijkt: Worstenbroodjes en ijs

Bij Caldic Ingredients beschikken we niet alleen over een groot scala van eiwitten; ook hebben we inmiddels veel ervaring in het toepassen van de eiwitten in vele verschillende levensmiddelen. Van soep tot ijs, koek, softdrinks, vruchtensap, brood, pannenkoeken, ontbijtshakes of iets oer-Brabants als een worstenbroodje. Wij gaan graag het gesprek met u aan om te zien wat uw wensen zijn en welke eiwitverrijkte oplossingen wij u kunnen aanbieden.

Meer informatie?

Samen met u kijken we zowel naar de mogelijkheden, als ook naar de valkuilen en drempels waar u mee te maken kunt krijgen. Neem vrijblijvend contact op met onze specialist voor meer informatie over eitwitverrijking van voeding.