Caldic logo

Goed voorbereid de winter in met strooizout (Dutch)

Strooizout winter sneeuw

De winter is in volle gang! De eerste sneeuwvlokken zijn gevallen,  wateren zijn voorzien van een (dun) vliesje ijs en temperaturen zijn tot onder het vriespunt gedaald. Een prachtig seizoen voor wie van kou en vorst houdt, maar het betekent ook dat straten en wegen spekglad kunnen zijn. Een combinatie van vocht en (zeer) lage temperaturen kunnen wegen plots in spiegelgladde ijsbanen veranderen. Om dergelijke onverwachte,  gevaarlijke situaties te vermijden is het van belang dat u goed voorbereid bent. Als het even kan, zorg dan dat u het strooizout paraat heeft voordat de wegen onbegaanbaar zijn. Voldoende strooizout op voorraad voorkomt elk risico op ongelukken.

Wat is strooizout?

Strooizout is een dooimiddel. Wanneer het zich mengt met de sneeuw of het water vormt het pekel en dit heeft een lager vriespunt dan water.  Dit mengen gebeurt vanzelf wanneer er voldoende verkeer doorheen rijdt.

Strooizout Caldic België en Caldic Nederland

Voor strooizout kunt u zowel bij Caldic België als bij Caldic Nederland terecht. We bieden verschillende verpakkingsmogelijkheden, variërend van een standaardverpakking van 25 kg en big bags van 1.000 kg tot  bulkleveringen. Naast standaard strooizout hebben wij ook nog andere soorten strooizout in ons assortiment.

Wilt u mogelijke sneeuwellende ook voorkomen? Bestel uw strooizout dan makkelijk en snel door contact op te nemen met één van onze strooizoutspecialisten.