Caldic logo

Romige Mayonaise ondanks vetreductie (Dutch)

Mayonaise vetreductie vetstoffen romig

Nu hopelijk het barbecue weer niet al te lang meer op zich laat wachten, komen ook de verschillende sauzen weer op tafel. Inspelend op de wensen voor gezondere voedingen en verminderde vetinname ontwikkelt Caldic Ingredients al enige tijd kostenefficiënte systemen voor het reduceren van vetstof in koude sauzen met behoud van romigheid en verbeterde smaakbeleving.

Recent werd bekend dat koning Filip van België in mei al een vernieuwde versie het zogeheten ‘Koninklijk Besluit betreffende de handel in mayonaise’ heeft getekend.
Volgens de Belgische wet moest mayonaise voorheen minstens 80% veststof bevatten, dit is nu gereduceerd naar 70%.
De vetstof in koude sauzen zorgt voor een romig mondgevoel. De unieke blend van zetmelen en gommen is door Caldic Ingredients speciaal ontwikkeld om het vetpercentage in een product te verlagen zonder afbreuk te doen aan de structuur van het product. Een voorbeeld hier van is een romige en smaakvolle dieetmayonaise. Een reductie van 10% vet resulteert met dit product ook nog eens in een meer gunstige prijs.
Als vanzelfsprekend, kan deze blend ook gebruikt worden in andere koude barbecue sauzen en biedt Caldic Ingredients de mogelijkheid om de systemen op uw proceseisen en wensen aan te passen.

Alvast een smaakvolle en verantwoorde barbecue toegewenst en neem contact op met Tonny Hoogland om vrijblijvend vetreductie oplossingen voor uw producten te bespreken en de digitale versie van de Solution Suggestion voor vetreductie.

Fatreduction Mayonaise Caldic Food Ingredients Solutions Helathy